Kokemuksia abortista

Alla olevat tarinat ovat talvesta 2011 saakka meille lähetettyjä tarinoita abortin kokeneilta ihmisiltä.  Voit lähettää oman vapaamuotoisesti kirjoitetun tarinan meille osoitteeseen aborttitieto@gmail.com. Mainitse kirjoituksessa kuitenkin vuosi, jolloin koit raskaudenkeskeytyksen ja ikäsi kirjoittamishetkellä.

”Sairaanhoitajan vastaanotolla hoitaja oli kehottanut minua kertomaan, miltä minusta tuntuu. Hän vastasi, että ’sikiö on elävä ja hegittävä, ja tiedätkö mitä niille abortin jälkeen tapahtuu, ne poltetaan!’ Pysyin silti päätöksessäni.”

Lue tarina: Asiatonta kohtelua 90-luvulla
nainen, abortti 20-vuotiaana 90-luvulla 


”Teimme päätöksen raskauden keskeyttämisestä yhdessä, eikä yhteisymmärryksen saavuttaminen ollut vaikeaa. Muut asiat olivatkin vaikeampia. Biologia on yksiselitteinen ja asettaa tietyt ehdot miehelle olla mukana raskauden keskeytyksessä.”

Lue tarina: Raskaus toisen kehossa
mies, mukana abortissa 26-vuotiaana keväällä 2010 


”Tiesin heti punaiset viivat nähdessäni, etten halua nyt lasta. Sisälläni kasvaa elämä. Sen tiedän. Mutta minun maailmankatsomukseni mukaan, kun raskaus on alussa, on kyse kehittyvistä soluista, molekyyleistä, verestä ja kudoksesta. Biologiasta. Ei vielä ihmisestä.”

Lue tarina: Yksityiselle puolelle keskeytykseen
nainen, abortti 27-vuotiaana kesällä 2012 


”’Mä oon paniikissa, vuodan ihan sikana taas verta. En pääse edes autolle asti. Verta on joka puolella ja lisää tulee.’ Kaveri – joka muuttui ystäväks – soitti mulle, että hän lähtee tulemaan.”

Lue tarina: Ikäviä mutkia matkassa
nainen, abortti 26-vuotiaana kesällä 2012 


”Erillistä jälkitarkastusaikaa ei annettu. vain purkki pissanäytettä varten ja lappu lähimpään terveyskeskukseen. Tämäkin on minusta niin väärin. Mitään oireita minulla ei ole, mutta mistä minä voin satavarmaksi tietää, että raskaus todella keskeytyi? Että kaikki on kunnossa?”

Lue tarina: Älkää lukeko keskustelupalstoja!
nainen, abortti 26-vuotiaana keväällä 2012 


”Olin täysin jumissa tähän mieheen, käytin pillereitä, mutta ilmeisen huolimattomasti, koska tulin uudelleen raskaaksi. Tällä kertaa ajattelin, että miehelläni on oikeus tietää. Kerrottuani asiasta hän vaati minua pitämään lapsen.”

Lue tarina: “Olen valmis taistelemaan aborttioikeuden puolesta”
nainen, abortti marraskuussa 2006 19-vuotiaana ja 2008 20-vuotiaana


”Vihasin ja rakastin sikiötä yhtä aikaa, sillä se oli ehdottomasti olemassa ja vaikutti kaikkeen, mutta koska se tuli ”varkain”, rinnastin sen suurelta osin sairauteen tai kasvaimeen, joka pilaa nykyisen ja tulevan elämäni.”

Lue tarina: Elämä on valintoja
nainen, abortti marraskuussa 2008 25-vuotiaana


”Vapauttava” on juuri täydellinen sana kuvaamaan oloani, kun heräsin abortin jälkeen nukutuksesta. Söin paremmalla ruokahalulla kuin viikkoihin ja ilman pahoinvointia.”

Lue tarina: Viiden viikon odotus
nainen, abortti alkuvuodesta 2010 22-vuotiaana


”En ole ikinä kuvitellut itseäni äidiksi ja vähän kauhistellut ajatusta lapsista, mutta mielenkiintoisesti lyhyt raskausaikani muutti minut mahaa helliväksi ja lapsia kaipaavasti tuijottavaksi naiseksi.”

Lue tarina: Ei ollut aika lakata seikkailemasta
nainen, abortti syyskuussa 2011 23-vuotiaana


”Kipuja voi verrata ehkä tuplakipeisiin kuukautisiin eikä olo ollut erityisen sietämätön, vaikka olihan se epämukavaa.”

Lue tarina: Pienet valkoiset pillerit
nainen, abortti kesällä 2010 25-vuotiaana


”Elämänkatsomukseni mukaan kyseessä ei ollut vielä edes lapsi, vaan lähinnä solurykelmä: mahdollisuus, johon päätin olla tarttumatta…”

Lue tarina: Tämän päätöksen kanssa elän
nainen, abortti kesällä 2007  20-vuotiaana

Lähetä palautetta

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s